it guy

 

Tietoturvarikkeet ja väärinkäytökset netissä ovat varsin yleisiä ilmiöitä tänä päivänä. Siinä missä teknologia kehittyy huimaa tahtia, kehittyvät myöskin verkossa pyörivien rikollisten taidot ja keinot. Tämän blogin tarkoituksena on tarjota ajankohtaisia ja hyödyllisiä aihetta tavalla tai toisella koskevia artikkeleita niin tavalliselle netin käyttäjälle kuin myös esimerkiksi tietosuoja-alasta kiinnostuneille lukijoille.

Blogien seuraaminen on oiva tapa pysyä perillä keskeisimmistä tietoturvaan liittyvistä tapahtumista ja ilmiöistä. Tässä blogissa kootaan yhteen erilaisia artikkeleita koskien sitä, kuinka netissä voi toimia mahdollisimman turvallisesti yksityishenkilön asemassa. Täällä pääset lukemaan esimerkiksi nettishoppailusta yleisesti ja siitä, mitä kaikkea verkossa ostaessa tai myydessä tulee ottaa huomioon.

Blogista löytyy vinkkejä sen suhteen, kuinka tulee toimia tilanteessa, jossa oma blogi tai sivusto joutuu hakkeroiduksi sekä sen suhteen, millaiset salasanat tuovat parhaimman suojan ja tietoa siitä, millaisissa tilanteissa julkisen verkon käyttämisen suhteen kannattaa harjoittaa varovaisuutta. Koska tämä blogi pyrkii käsittelemään mahdollisimman ajankohtaisia aiheita, löytyy luettavaksi myös suosituksia tämän hetken parhaimmista viruksentorjuntaohjelmista.

 

web security cookies

 

Nykyään kun elämme digitaalista aikakautta, on esille noussut monenlaisia aivan uudenlaisia ongelmia, joita ei ollut olemassa vielä muutama vuosikymmen sitten. Mitä enemmän eri tahot kuten pankit ja koulut siirtävät palvelujaan verkkoon, sitä enemmän me tulemme riippuvaisiksi Internetistä ja laitteistamme. Nykyään on sula mahdottomuus pysyä yhteydessä ystäviensä kanssa tai maksaa laskujaan verkossa, jollei luovuta jollekin taholle henkilökohtaisia tietojaan.

IT-alan asiantuntijoilla onkin jatkuvasti pähkinää purtavaksi sen suhteen, kuinka kaikki tämä arkaluontoinen tieto saadaan pidettyä turvassa ja kaukana sellaisista tahoista, jotka hyötyisivät väärinkäytöstä. Moni digitaalisen sukupolven kasvatti pitää näitä asioita toki täysin itsestäänselvinä ja he tunnistavat netin vaaratilanteet jo kaukaa. Hiukan varttuneemmille se vaatii kuitenkin harjaantumista asiassa.

Onkin valitettavasti niin, että nettihuijausten kohteeksi joutuvat useimmiten kokemattomammat tietokoneenkäyttäjät. Toisaalta on hyvä huomata, ettei kukaan ole täysin turvassa netissä liikkuessaan: tietomurron uhriksi voi joutua kuka tahansa netissä surffaileva, joten siinä mielessä tämä blogin esille nostama aihepiiri koskettaa kaikkia. Toivottavasti tästä blogista on apua mahdollisimman monelle, jotka ovat huolissaan IT-turvallisuudestaan.

Blogin kirjoittaminen