it guy

Tervehdys!

Olen Toni, 29-vuotias ensimmäistä vuotta IT-alaa ammattikorkeakoulussa opiskeleva kaveri pääkaupunkiseudulta. Olen aina ollut todella kiinnostunut kaikesta teknologiaan liittyvästä ja puuhastellut pienestä pitäen koneiden parissa. Olen rakennellut koneita jo ala-asteella ja ensimmäisen yksinkertaisen pelinikin koodasin yläasteella. Olenkin perhe- ja kaveripiirini epävirallinen tietokonekorjaaja ja konsultti ongelmatilanteissa, mutta saamani rooli tuntuu toisaalta luontevalta ja mukavalta, joten en lähde valittamaan.

Vaikka opiskelen IT-tutkintoa ja puuhailen osa-aikaisesti alan yrityksessä konsulttina, en ilmeisesti saa sittenkään tarpeekseni tästä. Tätä blogia rupesin kirjoittamaan hetken mielijohteesta, sillä koen netin turvallisuuden todella ajankohtaiseksi aiheeksi, josta on mielestäni tärkeä puhua ja muistuttaa alituiseen. Huomasin, ettei tarjolla ole juurikaan aihetta käsitteleviä blogeja suomenkielisenä, joten päätin alkaa kirjoittaa sellaista. Tässä blogissa kirjoittelen kaikesta IT-turvallisuuteen liittyvästä mahdollisimman helposti ymmärrettävästi, jotta teille lukijoille blogin seuraaminen olisi mahdollisimman miellyttävää ja viihdyttävää ja jotta lukijoiksi päätyisi mahdollisimman monipuolisesti erilaisia ihmisiä.

Toki minulla on muitakin kiinnostuksenkohteita: rassailen mielelläni mopoja ja olen tavattoman kiinnostunut historiasta. Näistä aiheista minulla riittää niin paljon puhuttavaa, että voisin kuitenkin aivan hyvin kirjoittaa erilliset blogit, joten selkeyden vuoksi tässä blogissa pidättäydyn yksinomaan IT-aiheissa ja ennen kaikkea IT-turvallisuuteen liittyvissä postauksissa. Toivon, että jakamani ajatukset, vinkit ja suositukset tulevat tarpeeseen ja että joku hyötyy niistä konkreettisesti. Otan mielelläni vastaan palautetta, niin positiivista kuin negatiivistakin, sillä vain siten pystyn parantamaan blogiani entisestään!